Zesdejaars van De Vlam in Vlamertinge ontwerpen hun eigen droommachines

Leerlingen, directie, leerkrachten en studenten Howest bij de maquettes van de droommachines. © dvdb
Redactie KW

Vrijdag gingen dertig leerlingen van de zesde leerjaren van de VBS De Vlam aan de slag voor het bedenken, tekenen, beschrijven en uitwerken van hun eigen droommachine.

My Machine is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen Howest Kortrijk en een basisschool die in partnerschip gaat voor de concrete uitwerking van de droommachines. Onder begeleiding van Andreas Van Wambeke, Alexander Versele, Robrecht Vanhauwere en Arno Geunes, studenten Industrieel Productontwerpen van Howest, werkten 11 jongens en 19 meisjes hun droommachine uit. Er werden maquettes gemaakt van een geldmachine, een grappenmakermachine en een fruitmachine. Eén droommachine wordt volledig ontworpen door leerlingen van het vijfde jaar van het VTI Poperinge.

“Dit is een ideale manier om later de studiekeuze van de leerlingen mee te helpen bepalen”, zegt Kris Devloo, directeur van De Vlam. “In december gaan we met de leerlingen naar Howest om te kijken hoe het project evolueert. Het hele ontwikkelingsproces wordt op de voet gevolgd door zaakvoerder Steven Dehollander van Pilipili Produktontwerp uit Kortrijk. Zijn kinderen liepen hier school. Belangrijk is ook dat de afgewerkte machine terug naar onze school komt en een mooi plaatsje in de trofeekast zal krijgen.”

In het verleden werden dankzij My Machine al de huiswerkmachine, de billenkletsmachine, de ruzieoplosser en de dierenvertaalmachine als maffe uitvindingen gerealiseerd.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier