Zesdejaars duiken massaal de Brugse reitjes in (en maken intussen een selfie)

Ik doe mee aan de reitjessprong en ik neem mee: mijn goed humeur, een luchtmatras en mijn waterbestendig fototoestel op een selfiestick. © BP
Redactie KW

Het is een traditie en tradities zijn er om in ere gehouden te worden, dus gingen de laatstejaars donderdagmiddag met zijn allen het koude reitjessop in in Brugge.

Plons!#sintleocollege #canalswimmersclub #triebru15Posted by Patsy Magerman on donderdag 11 juni 2015

Zesdejaars duiken massaal de Brugse reitjes in (en maken intussen een selfie)
© Benny Proot

Naar jaarlijkse gewoonte nemen de zesdejaars van het Sint-Leocollege – na hun laatste les en voor de start van de proefwerken – een duik in de reitjes. De reitjessprong noemen ze het in Brugge. Dit jaar zal het de laatste zijn voor het Sint-Leocollege, met de fusie met Hemelsdaele in het vooruitzicht. De zesdejaars mochten zich eerst wat opwarmen aan de Potterierei, met behulp van wat stevige dancebeats, om vervolgens de andere leerlingen van de school en de ouders te verwelkomen als hun belangrijkste publiek. Kort na de middag doken ze dan effectief de reitjes in. Na een kwartier plonsplezier mochten ze zich gaan opwarmen aan een kop warme chocomelk en een verkwikkende douche. (FJA – Foto’s BP/video facebook PatsyMagerman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier