Zes studenten verpleegkunde uit Kortrijk doen hun stage in… Gambia

Redactie KW

Zes studenten verpleegkunde van de Leielandscholen Campus HBO5 Verpleegkunde Kortrijk vertrekken eind januari voor een stage van drie weken naar Gambia.

Magali Lebbe en Kelly Dejonghe bij de zes studentes die naar Gambia op stage gaan. (Foto NSK)

De zes studenten werden geselecteerd uit een groep van vijftien kandidaten. Het zijn allen laatstejaarsstudenten verpleegkunde. “Als school willen we studenten de kans geven hun blik te verruimen”, vertelt directeur Trui Dessein. “Een stage in Gambia laat de studenten alles wat ze tot hiertoe leerden toepassen in een nieuwe context: een andere taal, andere zorgvragers, andere middelen, andere gebruiken.”

De stage naar Gambia is een samenwerking met Joetz, de jongerenorganisatie van de socialistische mutualiteit. Onder begeleiding van twee docenten verpleegkunde en een begeleidster van Joetz zullen de zes studenten in twee verschillende ziekenhuizen hun stage doen. Magali Lebbe en Kelly Dejonghe, de begeleidende docenten, zijn meteen aan de slag gegaan met de studenten. “Een stage in Gambia vraagt immers een goede voorbereiding. We doen dit samen met de groep, zo leren we elkaar ook al beter kennen. We zoeken informatie op over de meest voorkomende ziektebeelden in Gambia, de cultuur, specifieke gebruiken…”

De studenten begonnen alvast met de nodige fondsenwerving. Via een grote koekjesverkoop hopen ze de kosten voor de stage wat te kunnen drukken.

(NSK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier