Zes ouders en grootouders kamperen aan De Graankorrel in Kruiseke bij Wervik

Redactie KW

Op de parking van vrije basisschool De Graankorrel in Kruiseke kampeerden sinds zondag zes ouders en grootouders.

Maandagochtend vonden de inschrijvingen voor komend schooljaar plaats en de ouders en grootouders wilden zeker zijn van een plek voor hun peuters. Kamperen was uiteindelijk voor niks nodig. Er waren nog dertien plaatsen voor nieuwe peuters. Het is voor het vierde jaar op rij dat er daar ouders kampeerden.

De eerste kwam zondagmorgen al aan, de rest volgde tegen zondagavond. “Er zijn nu nog vijf plaatsen over”, aldus algemeen directeur Christophe Verleene. “Het kamperen gebeurde volledig op eigen initiatief. Aan de ouders die vooraf belden, gaf ik eerlijkheidshalve mee hoeveel plaatsen er nog waren. De ouders en grootouders die toch kampeerden, speelden op zeker. Het ging om mensen uit Kruiseke, Wervik en Geluwe.”

Ouders kiezen voor de goede naam en faam en voor de kleinschaligheid voor De Graankorrel in het kleine Kruiseke. Gezinnen die er al een zoon of dochter op school hebben, kregen voorrang om een tweede kind in te schrijven. Die regel geldt ook voor het eigen personeel. Na de voorrangsregel van 1 tot 15 maart bleven er dus nog dertien plaatsen over.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier