Zeescouts starten bouwproject Nieuwe Keet in Harelbeke

© Foto LOO
Redactie KW

De bouw van een nieuw lokaal voor de Zeescoutsgroep Jan Bart Harelbeke ter vervanging van het bestaande op de Stasegemsesteenweg, is dringend nodig.

Dit nieuwe lokaal wordt het kerngebouw van de Zeescouts. Naast het gewone takenpakket van uitvalsbasis, samenkomen voor en na de groepsactiviteiten, wensen ze van de gelegenheid gebruik te maken om bij het realiseren ervan een aantal extra aspecten mee uit te werken om de jeugdwerking op een hoger niveau te tillen.

Concreet houdt dit in dat ze de nodige aandacht besteden aan onder meer een langere periode te overnachten. Aangezien dit ook mogelijk zal zijn voor andere jeugdbewegingen zal dit zeker het netwerken van de Zeescouts ten goede komen. De Nieuwe Keet wordt het enige lokaal in de directe nabijheid van de Gavers met overnachting. Daarnaast willen ze dit lokaal inschakelen in de nautische activiteiten die zich afspelen rond de Gavers. Naast de accommodatie is de plaats van het nieuwe lokaal van groot belang voor de werking van de Zeescouts. Er is meer zichtbaarheid, dichtbij het Forestierstadion en ook is de toegankelijkheid optimaal. Men kan gebruik maken van een ruime parking en ze liggen op een respectabele afstand van de openbare wat de veiligheid ten goede komt. Kortom, de Zeescouts is ervan overtuigd dat de zich met de Nieuwe Keet duidelijker op de kaart zal zetten.

(JDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier