Yannelore stopt na tien jaar als sportmonitrice in Spiere-Helkijn: “Tijd voor iets anders”

Yannelore kon genieten van een optreden van de kindjes, kreeg geschenken en bloemen van het gemeentebestuur. (Foto GB)
Redactie KW

Na tien jaar tijdens de vakanties actief geweest te zijn als sportmonitrici, zet Yannelore De Rycke er een punt achter. De 25-jarige jongedame is afgestudeerd en nu op zoek naar een vaste job. Ze werd door het gemeentebestuur en vele kinderen passend uitgewuifd.

Yannelore De Rycke is een jongedame van 25 jaar, die in Avelgem woont. Ze studeerde orthopedagogie en is master in de seksuologie. Al op vijftienjarige leeftijd kon men tijdens de vakanties als sportmonitrice op haar rekenen. Na tien jaar zet ze er nu een punt achter, de studies zijn achter de rug en ze gaat op zoek gaan naar een vaste job. Het is een verlies voor de gemeente, maar men kan ook nog rekenen op haar twee zussen, Florien en Marieze, die ondertussen als monitrices ook al goed ingeburgerd zijn in de vakantieopvang.

Yannelore is een erg sociale persoon, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en liefst met iets om anderen erbij te betrekken en te motiveren. Ze houdt van nieuwe culturen, nieuwe mensen en verre reizen. Vorig jaar deed ze stage bij de vzw Anike in Afrika om onderzoek te doen naar vrouwenbesnijdenis en seksualiteit. Net voor de vakantie keerde ze terug van de Filipijnen, waar ze zich verdiepte in het probleem van de milieuvervuiling.

Geschenken en bloemen

Yannelore woont in Gent, maar vertoeft nog veel bij haar thuis in Avelgem. “Het is wel met spijt in het hart dat ik stop als sportmonitrice in Spiere- Helkijn, ik beleefde hier mooie tijden. Nu is het tijd voor iets anders, een vast job zou nu welkom zijn. Maar eerst ga ik nog een maand op vakantie naar Malawi in Zuid-Afrika, waar ook mijn vriend Moritz, die Duitser is, me na veertien dagen gezelschap komt houden. We hebben een lange afstandsrelatie, maar we kunnen ermee leven.”

Ik hoop alleen dat ik in de toekomst me verder kan verdiepen in andere culturen, gezondheid en mensen. Ik doe graag mijn eigen zin, maar hou toch altijd rekening met mijn entourage, wat niet vanzelfsprekend is. Belangrijk is voor mij dat ik anderen kan blijven motiveren en helpen waar nodig. Een bureaujob is zeker niet aan mij besteed”.

Yannelore kon genieten van een optreden van de kindjes, vele geschenkjes en kreeg bloemen van het gemeentebestuur, dat alles maakte het afscheid voor haar er niet gemakkelijker op. Ze heeft er in ieder geval tien jaar een mooie taak volbracht en vele kinderen gelukkig gemaakt tijdens de vakantieperiodes. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier