Wim Van Kerckvoorde uit Knokke-Heist van de MAKZ naar de top

© DM
Redactie KW

Op 1 april promoveert de 38-jarige Wim Van Kerckvoorde tot algemeen directeur van de Scholengroep Brugge-Oostkust.

Op ruim vier jaar tijd zette de geboren Oost-Vlaming de MAKZ helemaal op koers. “Vooraleer ik de stap naar directeur zette, heb ik heel lang en diep nagedacht. Ik was leerkracht Engels aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent. Ik gaf heel graag les, maar voelde tegelijk dat ik ook heel graag bezig was met onderwijsbeleid”, legt hij uit.

Wim Van Kerckvoorde beraadde zich op een unieke manier: in de zomer van 2009 stapte hij vanaf de Frans-Spaanse grens naar Compostela om gedurende 33 dagen alles te overdenken. Begin november nam hij het roer als nieuwe directeur in handen bij de MAKZ. “Ik kijk met absolute trots naar mijn 4 1/2 jaar in de MAKZ. Met veel energie hebben we er samen iets van gemaakt. Er is een solide basis om op verder te bouwen. Omdat de nieuwe directeur straks van buitenaf komt, kan hij de zaken met een frisse blik benaderen”, weet onze gesprekspartner.

Vanaf 1 april staat Wim Van Kerckvoorde voor een immense uitdaging. Als algemeen directeur van de Scholengroep Brugge-Oostkust krijgt hij meer dan 3.000 personeelsleden, 14.000 leerlingen en cursisten, 11 secundaire scholen, 18 basisscholen, 6 scholen buitengewoon onderwijs en 4 internaten en 1 CVO en 1 CLB voor 62 gebouwen onder zich.

(DM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van 14 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier