Wim Ballieu uit Veurne organiseert gehaktballenkamp voor kinderen

Redactie KW

De bekende tv-kok Wim Ballieu organiseert een week in het teken van zijn typische gerechten.

Kinderen die spontaan gaan watertanden als er ‘bouletten’ op het menu staan weten de komende krokusvakantie waarheen. Speciaal voor hen bedacht Wim Ballieu het Balls & Glory-kamp. Een week lang staat alles in het teken van de typische gerechten van de tv-kok met roots in Veurne, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De komende krokusvakantie gaat het eerste gehaktballenkamp van start, tijdens de paasvakantie en zomer volgen er nog. Vijf dagen lang werken kinderen van 6 tot 12 jaar rond ballen. Wim Ballieu, zaakvoeder van onder andere Balls & Glory in Brugge, bedacht het concept. De kinderen zullen leren hoe ze ballen kunnen vullen met groenten en mogen ook hun eigen recept bedenken. Daarnaast leren ze er over seizoensgroenten. Op het einde openen ze zelfs een eigen pop-uprestaurant waar ouders kunnen komen eten.

Wim Ballieu is vereerd dat zijn concept wordt vertaald in een kinderkamp. “Ik hoop dat ze er veel leren en dat ze te weten komen waar hun eten vandaan komt”, aldus de bekende tv-kok. Een week op gehaktballenkamp kost 118 euro. Voor de krokusvakantie zijn er nog enkele plekjes vrij.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier