Wijkschool opent nieuw sanitair

Redactie KW

Het doorlichtingsverslag van vijf jaar geleden verplichtte de wijkschool op ‘t Paradijs om de sanitaire voorzieningen uit te breiden. Die eis resulteert vandaag in gloednieuwe toiletten, een nieuwe luifel en beveiligde voordeur.

Vanaf dinsdag 3 maart kunnen de 138 kleuters en leerlingen van de wijkschool op ‘t Paradijs gebruik maken van de gloednieuwe toiletten. Het gebouw is niet alleen vernieuwd, maar eveneens meer dan verdubbeld in ruimte. Voortaan is er een apart kleutertoilet én een gescheiden toilet voor jongens en meisjes.

“Tijdens een doorlichting van vijf jaar geleden kregen we te horen dat er te weinig toiletten waren volgens het aantal leerlingen. Er waren bovendien geen aparte toiletten voor jongens en meisjes. Daarom hebben we na dat verslag een dossier opgemaakt. Vier jaar later werd ons dossier geselecteerd bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion)”, vertelt directeur Jacques Dufourmont.

Wisseltoilet

“Naast het kleutertoilet werd een nieuw gebouw opgetrokken met jongens- en meisjestoiletten. Die zijn nu helemaal gescheiden met in het midden een ‘wisseltoilet’. Afhankelijk van de verdeling tussen jongens en meisjes kunnen we het ene jaar een extra toilet openen voor de meisjes en een volgend jaar voor de jongens bijvoorbeeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier