Wijkafdeling Einsteinschool in De Haan sluit de deuren

Redactie KW

De wijkafdeling van basisschool Einstein in de Vosseslag is een van de drie wijkschooltjes van het Gemeenschapsonderwijs die binnenkort de deuren sluiten in de regio.

In Torhout, De Haan en Oostkamp sluit het Gemeenschapsonderwijs drie wijkschooltjes. “Door de besparingen in het onderwijs zijn we genoodzaakt een rationeel beleid te voeren en onze huidige schoolorganisatie te heroriënteren”, zegt Wim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van de Scholengroep Brugge-Oostkust.

De ouders reageerden volgens Van Kerckvoorde vrij positief op het nieuws. “Het is ook zo dat de overstap naar de hoofdschool er vanaf een bepaalde leeftijd altijd is geweest. De wijkscholen zijn ook geen eilandjes, voor bijvoorbeeld sportactiviteiten wordt er nu ook al naar de hoofdschool uitgeweken.”

In de wijkschool Einstein Vosseslag zitten momenteel 22 leerlingen. “De hoofdvestiging in de Einsteinlaan biedt zeker plaats genoeg om ze allemaal onder te brengen”, zegt Wim Van Kerckvoorde. “Na de krokusvakantie zullen er integratiemomenten opgestart worden; waarbij de kinderen geleidelijk de overstap naar de hoofdschool kunnen maken. Daar wordt ook het thema van verhuizen aan vastgeknoopt. Door de leerlingen bij die verhuizing te betrekken zal het in hun leefwereld minder ingrijpend zijn.”

(WK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier