Wie liep school aan Sint-Leo in Oostkamp?

Redactie KW

Het was ooit de bedoeling om een klasreünie te organiseren voor de leerlingen van 5B die in het schooljaar 1974-75 in de klas van Meester Robert Bellaert zaten. Al snel werd aan initiatiefnemer Eric Vandewiele uit Hertsberge de vraag gesteld om deze reünie veel groter te zien en open te stellen voor alle oud-leerlingen en oud-leraars van het Sint-Leocollege van Oostkamp.

“Ik was al zeer snel klaar met de mensen uit mijn klas op te zoek en uit te nodigen voor deze klasreünie maar natuurlijk alle leerlingen opzoeken en persoonlijk uitnodigen is een onmogelijke zaak”, weet Eric Vandewiele ons te vertellen. “Er werden affiches gedrukt en folders, deze werden verdeeld in een aantal plaatsen in Oostkamp en ik hoop nu dat veel mensen deze zullen lezen en doorgeven aan oud-leerlingen. Ik weet nu al dat de folders zeer veel meegenomen worden dus ik hoop op een masale aanwezigheid op 7 februari. Gelukkig krijg ik ook veel steun van enkele oud-leraars van het Sint-Leocollege: Robert Bellaert, Adhémar Devlieghere en Bert Bouljon, die mee deze reünie dragen. Zij bezorgden mij ook de adressen van enkele oud-leraars die ik dan persoonlijk kon uitnodigen. Velen onder hen hebben dan ook reeds toegezegd. Ik ben er mij van bewust dat heel wat leerlingen nog niet op de hoogte zijn en hoop met een oproep in de krant nog heel wat mensen te kunnen bereiken om van dit evenment, gesteund door de gemeente Oostkamp, een succes te maken.”

Om 11 uur wordt iedereen verwacht in de Conferentiezaal van het Sint-Pietersinstituut in de Schooldreef 18. Na de verwelkoming volgt een rondleiding in de gebouwen door directeur Marnix Rosseel. Er wordt afgesloten met een receptie. Het einde is voorzien omstreeks 12.45 uur. Wie dan nog wat wil napraten met zijn oudleraars en vroegere klasgenoten, kan vrijblijvend inschrijven voor een lunch in het Boldershof. De kostprijs hiervoor bedraagt 20 euro per persoon. Info en inschrijvingen bij Erik Vandewiele via 0475 81 52 18 of erik.vandewiele@telenet.be.

Op de foto Eric Vandewiele, Bert Bouljon, Adhémar Devlieghere en Robert Bellaert.

(GS – foto GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier