Wevelgem en Sint-Pauluscollege slaan handen in elkaar voor 'kleine porsies'

14/04/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 20:00

Wevelgem overlegt al jaren met het bestuur van het Sint-Pauluscollege en de vzw Scholen aan de Leie over de realisatie van een gezamenlijk project aan het Cultuurpad.

Wevelgem en Sint-Pauluscollege slaan handen in elkaar voor 'kleine porsies'

En op Goede Vrijdag ontving het schoolbestuur goed nieuws: het agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs is principieel akkoord om huursubsidies toe te kennen voor het realiseren van gebouwen.

"De gebouwen komen op de site van Byttebier 2 die we jaren terug aankochten", vertelt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V), "die bevinden zich naast de Porseleinhallen, door de jeugd 'de porsies' genoemd. Vandaar het idee van onze gemeentesecretaris om de nieuwe site de 'kleine porsies' te noemen."

Met de komst van de gebouwen wordt de capaciteit van het Sint-Pauluscollege verdubbeld. "Er komen bijkomende klaslokalen en een refter waar zo'n 300 leerlingen kunnen eten over de middag", vertelt Diederik Bevernage, coördinerend directeur van scholen aan de Leie, "in het kader van een brede school wordt het gebouw na de schooluren gebruikt door het gemeentebestuur. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met de 'grote Porsies'."

"We willen het muziekonderwijs ook eigentijdse lokalen aanbieden", vertelt schepen van Onderwijs Geert Breughe (CD&V). "En we willen tegelijk ook een bijkomende mogelijkheid bieden aan ons rijke verenigingsleven om beperktere activiteiten te organiseren."

Het totale project wordt geraamd op 2,8 miljoen euro. De kosten worden door beide partijen gedeeld.

(TGM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!