West-Vlaamse leerlingen ontwikkelen een bordspel naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag

20/06/17 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:39

Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag hebben West-Vlaamse leerlingen van de derde graad basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs een bordspel ontwikkeld. Daarmee kunnen leerlingen zich inleven in de situatie van vluchtelingen. Het spel "This is not a Game. Vluchten is van alle tijden" is dinsdag voorgesteld in Roeselare.

West-Vlaamse leerlingen ontwikkelen een bordspel naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag

"This is not a Game" is een bordspel waarbij leerlingen zich inleven in het verhaal van een vluchteling. Ze doen dit aan de hand van verhaalkaarten en doe-opdrachten waarmee het verhaal wordt verteld van veertien vluchtelingen die leefden tussen de middeleeuwen en het heden. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten.

Het spel is dus gemaakt door leerlingen voor leerlingen. De ontwikkeling past in het kader van de eindtermen. In het spel zit ook een handleiding voor leerkrachten die ondersteuning geeft bij de naverwerking ervan in de klas.

De lancering vond plaats tijdens de Wereldvluchtelingendag. Jaarlijks wordt op 20 juni de aandacht gevestigd op deze problematiek en wordt er opgeroepen om begrip voor vluchtelingen te hebben.

Het bordspel werd ontwikkeld in samenwerking met de FARO (Vlaams Steunpunt voor Erfgoed) en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!