Werken speelplaats Basisschool Mikado gaan na een jaar uitstel van start

Arbeiders maakten ondertussen al korte metten met het oude, donkere en lage overkapping. (Foto Danny)
Redactie KW

Eindelijk zijn de opsmukwerken aan de speelplaats van basisschool Mikado gestart. Dat is een jaar later dan eerst voorop gesteld.

De 140 scholieren van Basisschool Mikado in Markegem zullen zich vanaf volgend schooljaar kunnen uitleven op een volledig vernieuwde speelplaats. Dat is wel een jaar later dan aanvankelijk voorzien. “De werken waren al bedoeld voor de vorige zomervakantie”, zegt directrice Katty Galle. “Omdat we pas in augustus 2014 de goedkeuring voor de subsidies kregen, konden de werken toen niet meer gestart worden.”

Uil

Maar met een jaartje uitstel is het nu toch zover. De laatste jaren begon de speelplaats hier en daar te verzakken. Af en toe werd er al eens een stuk opgelapt om de veiligheid te garanderen. Door de rioleringswerken van Aquafin diende de school te zorgen voor een gescheiden rioleringsstelsel. Dat was dan ook het ideale moment om de speelplaats onder handen te nemen. Het dossier werd ingediend bij de betrokken instantie om subsidies te verkrijgen, maar dat liet langer dan voorzien op zich wachten. De school laat de oude tegels volledig verwijderen en herschikt de bestaande speeltoestellen. Er komt een nieuw combinatietoestel voor de kleuters.

“Als inwoners van de Uilengemeente ging onze voorkeur uiteraard naar een speeltuig met de beeltenis van een uil”, zegt Katty. Daaronder komen valtegels. De bestaande, donkere en lage, overkapping wordt grotendeels afgebroken. De muur aan de straatkant wordt vervangen door een draadafsluiting tot waar het afdak blijft staan. “Hiermee willen we meer openheid creëren”, klinkt het.

Er komt een nieuwe, lichtdoorlatende luifel van tien bij zestien meter, die onmiddellijk aansluit bij de school, zodat de leerlingen niet langer nat zullen worden als het regent. De werken kosten ongeveer 85.000 euro, waarvan 70 procent gesubsidieerd. Het saldo betaalt de school.

Met een strakke planning zou alles in orde moeten zijn tegen 31 augustus, klaar voor het nieuwe schooljaar. De school is nu enkel bereikbaar via de fietsenstalling, vanaf 25 augustus of na afspraak via 0498 20 35 98. (EVWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier