Werken aan academie in Harelbeke schieten goed op

Redactie KW

Op 1 september ging de Academie Harelbeke Anders! (AHA!) opnieuw van start met een vernieuwde werking. Intussen zijn de werken begonnen aan de verbouwing van de voormalige ‘Kameleon’ tot een volwaardige kunstacademie. De werken zullen een jaar duren.

Waar vorig academiejaar nog een volledig nieuw artistiek pedagogisch project werd ontwikkeld, gaat de aandacht dit jaar naar de werkzaamheden. Zo wordt de conciërgewoning omgebouwd en zal de turnzaal veranderen naar een grote atelierruimte. “Het project is zo opgevat, dat we het maximum halen uit de bestaande ruimte en veel natuurlijk licht binnenhalen”, aldus Marie Vaneeckhout van architectenbureau Wielfaert Architecten bvba.

“Het project past perfect in onze nieuwe doelstelling: samen een groot geheel worden en een grote samenhorigheid creëren”, zegt de opgetogen directeur Evelien Van Gheluwe. Voor de werken is een budget voorzien van 1,1 miljoen euro. “We hopen dat we binnen dat budget kunnen blijven, maar er moeten wel nog enkele studies gebeuren in verband met de veiligheid”, duidt schepen van onderwijs Patrick Claerhout (N-VA).

(PVH – Foto LOO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie van Kortrijks Handelsblad van 2 september

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier