Wenduinse genomineerd als ‘beste startende leerkracht’

Redactie KW

De 23-jarige Maite De Boom uit Wenduine werd genomineerd voor ‘Beste startende leerkracht van het jaar.’ Maite geeft les in het Sint-Pieterscollege in Blankenberge en was totaal verrast met de nominatie. De wedstrijd is een initiatief van Klasse.

Het is een breed lachende Maite die ons het heugelijke nieuws meldt. Ze kreeg woensdag per brief het bericht dat ze was genomineerd voor ‘De beste startende leerkracht van het jaar’. Maite geeft les aan het Sint-Pieterscollege in Blankenberge aan de eerste en tweede graad. Deze nominatie heeft ze helemaal aan zichzelf te danken. Ze is zeer gemotiveerd en geeft haar leerlingen op een creatieve manier de leerstof mee. Bijvoorbeeld door met het spel Bingo wiskunde bevattelijk te maken en via Domino breuken in te studeren.

“Het was een ontzettend grote verrassing, ik had dat totaal niet zien aankomen. Waarom ze mij zouden nomineren? Ik ben als totaal nieuwe leerkracht gestart op 2 september vorig jaar. Misschien wel omdat ik was meteen ook klastitularis was en een hele resem vakken geef: wiskunde, godsdienst, Nederlands, aardrijkskunde, maatschappelijke vorming en biologie. Ik doe dat inderdaad met veel enthousiasme”, lacht ze. “Maar ik kan altijd terecht bij mijn collega’s met mijn vragen, zonder die steun zou het onmogelijk lukken!” De kandidaturen zijn ondertussen geëvalueerd en iets meer dan 100 leerkrachten zijn nog in de running voor Beste startende leerkracht van het jaar. Op 21 mei worden in Brussel de laureaten bekend gemaakt. Maite is alvast uitgenodigd om een namiddag te genieten samen met haar collega coach.

(AV – foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier