Welke sport past het best bij je kind?

De nieuwsgierige sportievelingen van Oostende. © FR
Redactie KW

Jouw kind voetbalt, maar misschien is het meer getalenteerd om te zwemmen? Of je kind is een volleyballer, maar zou liever judo doen? In Oostende zochten ze het zaterdag uit.

In het kader van een wetenschappelijk ondersteunde sportieve begeleiding en talentontwikkeling voor élk kind, kan je kind onderworpen worden aan een basis motorische testbatterij die peilt naar de kracht, lenigheid, snelheid, uithouding en coördinatie.

Zaterdagvoormiddag gaven, op uitnodiging van de Sportdienst van Oostende, en de provincie West-Vlaanderen, een dertigtal kinderen het beste van zichzelf in de Mister V Arena in Oostende

Na het afnemen van deze testen, opgesteld door Sportacus, werd er voor elk kind een persoonlijke profielkaart opgemaakt. Zodoende krijgen het kind en de ouders een duidelijk beeld van de talenten en eventuele tekortkomingen. Daarnaast zal, aan de hand van een sportkompas advies gegeven worden over een mogelijke sportkeuze waarvoor het kind talent heeft. De ouders krijgen in de loop van volgende week de resultaten en het advies.

(FRO)

Foto FRO De groep kinderen doe op zaterdagmorgen hert beste van zichzelf gaf bij de twaalf sportproeven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier