Weinige meisjes uit VTI in Brugge krijgen een cursus zelfverdediging

Redactie KW

Maandelijks wordt er een workshop of andere activiteit georganiseerd voor de 35 meisjes die in de twee afdelingen van het VTI van Brugge school lopen. Volgende week op het menu: een workshop zelfverdediging!

“Elke eerste dinsdag van de maand kunnen de 35 meisjes deelnemen aan een activiteit die speciaal voor hen wordt georganiseerd”, vertelt Nathalie Roose van het VTI Brugge. “De school vindt het immers belangrijk dat ook zij zich hier goed voelen. Vanuit de meisjes zelf kwam het voorstel om een workshop rond zelfverdedigingstechnieken te organiseren. Al wil ik daar wel meteen aan toevoegen dat die er niet komt omdat de meisjes zich op onze school onveilig voelen tussen al die jongens, verre van zelfs”, benadrukt ze. “We zitten in de periode van de donkere dagen, waarin meisjes zich misschien veiliger willen voelen op straat.”

De workshop wordt gegeven door de organisatie Krav Maga, de grootste self-defense club in West-Vlaanderen. Dertien meisjes van de afdeling Boeveriestraat zullen deelnemen. Krav Maga is een modern en realistisch zelfverdedigings- en close- combatsysteem, geschikt voor mannen en vrouwen. Bij hen leer je jezelf en je naasten op korte termijn efficiënt te verdedigen. “Of de jongens van het VTI Brugge het niet spijtig vinden dat zij deze workshop niet kunnen volgen?”, herhaalt Nathalie onze vraag. “Ten eerste zou dat praktisch nogal moeilijk zijn om zoiets voor 600 jongens te organiseren. Bovendien weten ze dat we ook al eens iets doen op maat van hun vrouwelijke collega’s. En trouwens, ik weet niet of er veel jongens zouden zijn die vinden dat ze zo’n cursus nodig hebben”, lacht ze.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier