Wegenwerken aan Pottelberg hebben weinig impact op het schoolbegin

De grote verwachte hinder bij het begin van het schooljaar bleef uit. © JVGK
Redactie KW

Door grote werken op de Pottelberg is de ingang van Athena cmapus Pottelberg moeilijk te bereiken. De grote verwachte hinder bij het begin van het schooljaar bleef uit.

Momenteel wordt het deel van de Pottelberg tussen de Condédreef en de Meiweg heraangelegd. Er komen brede voetpaden en een middenberm, fietssuggestiestroken en afgescheiden fietspaden. Met het begin van het schooljaar werd vrijdag veel hinder verwacht, maar al bij al viel het mee. “De leerlingen van de eerste graad kunnen binnen langs de Burgemeester Felix de Bethunelaan. Dat blijft zo”, zeggen directeurs Silvie Cagnie en Franky Vinck. Leerkrachten Loes en Belinda gaven de leerlingen van de eerste graad een naamplaatje en een plannetje waar ze in de school naartoe moesten. “Mama bracht ons met de auto, maar volgende week kom ik met de fiets. Niet erg, want we mogen onze fiets in de andere straat zetten”, vertelt Liam.

De hinder voor de leerlingen van de tweede en derde graad is beperkt omdat velen met de bus komen
De hinder voor de leerlingen van de tweede en derde graad is beperkt omdat velen met de bus komen© JVGK

“De hinder voor de leerlingen van de tweede en derde graad is beperkt omdat velen met de bus komen. Zij die met de fiets of brommer komen, kunnen stapvoets door naar de hoofdingang langs de Pottelberg. Dit zolang die mogelijkheid blijft bestaan. De leerkrachten kunnen geen gebruik maken van de personeelsparking. Velen komen met de fiets.” De directeurs benadrukken dat ze erg blij zijn met de werken. “De hinder van de werken weegt niet op tegen de toekomstige situatie van en aan de Pottelberg. De situatie zal heel wat veiliger zijn.” Voor de aanvang van de werken werd door sommige wagenbestuurders de ‘zone 30’ al eens ‘vergeten’.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier