Weer nieuwe plannen voor jeugdlokalen Tielt: derde keer, goede keer?

17/03/17 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:45

Al voor de derde keer verspreidt de stad Tielt plannen en 3D-visualisaties van nieuwe jeugdlokalen. De stad hoopt nu eindelijk die spade in de grond te kunnen steken.

Weer nieuwe plannen voor jeugdlokalen Tielt: derde keer, goede keer?

De nieuwe jeugdlokalen voor Chiro, KSA en Kleine Torenvalk hebben al een behoorlijke geschiedenis. De vorige lokalen in de Ontvangerstraat werden zo goed als onmiddellijk afgekeurd door het nieuwe stadsbestuur, nadat schimmel en vochtproblemen werden vastgesteld in 2013. Er werden nieuwe lokalen beloofd, de jeugdverenigingen zouden een tijdelijk onderkomen krijgen in oude stadsgebouwen in de Peperstraat. De jeugd zou er hooguit een jaartje moeten kamperen, maar ondertussen zitten ze nog altijd vast in de Peperstraat.

Weer nieuwe plannen voor jeugdlokalen Tielt: derde keer, goede keer?

Eerst zou er een zestienhoekig gebouw komen in het stadspark, maar het stadsbestuur (waar onder meer ook Groen van deel uitmaakt) werd meteen teruggefloten door De Torenvalk, de lokale afdeling van Natuurpunt. Daarna werd een nieuwe piste bewandeld: een nieuw lokaal naast het zwembad, in de schaduw van de judolokalen. De architect tekende een mooi plan uit, niet zestienhoekig deze keer, maar rechthoekig.

Weer nieuwe plannen voor jeugdlokalen Tielt: derde keer, goede keer?

Het bleef echter bij een mooi plan, een uitvoering kwam er nooit. De stad heeft dan maar besloten om een nieuwe architect op het project te zetten, die van nul moest herbeginnen. Die heeft zijn huiswerk nu gemaakt en pakte uit met een nieuw plan, dat ondertussen werd verspreid door het stadsbestuur. De stad wil er nu vaart achter zetten. Dit jaar moet de eerste spade nog in de grond, tegen de zomer van 2018, enkele maanden voor de verkiezingen dus, moet het project afgewerkt zijn.

(RDC-foto's stad Tielt)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!