Warm tuinfeest vbs Oogappel groot succes

De zon bleef dan wel weg, het werd toch erg gezellig in vbs Oogappel. © KVC
Redactie KW

Vbs Oogappel in Lo stelde zaterdagavond 4 juni tijdens een gezellig tuinfeest de nieuwe tuin van de school voor aan het grote publiek.

In de vooravond stonden allerlei tuinspelletjes op het programma. De mama’s, papa’s en grootouders konden genieten van een drankje en een lekkere pita of bakje friet. Een optreden van de coverband No Age en een fuif sloten de avond af.

“We hadden zaterdagavond een subliem tuinfeest!”, blikt directrice Dorine Feryn tevreden terug. “De weergoden waren ons zeer gunstig gezind: windstil en warm weer. Al was de zon jammer genoeg de grote afwezige.”

De werkgroep kiemde een fijn programma uit met voor elk wat wils. “Zo waren er unieke tuinspelletjes zoals hoefijzerwerpen, stokkenvanger en nagels kloppen”, overloopt Dorine Feryn. “Ook tuinstenen en tuinlichtjes knutselen stond op het programma. We hadden zeer veel kinderen die meespeelden, maar ook heel wat inwoners van Lo of buurdorpen die onze tuin even kwamen bewonderen. Iedereen genoot van een lekkere sangria, ijsje of pannenkoek. Onze pita en frieten waren uitverkocht. ‘s Avonds hadden we het knappe optreden van de No Age Coverband, een echte aanrader!”

Omwille van de vele regen besliste de school op vrijdagmorgen om het optreden van de coverband binnen te laten doorgaan. “Ik wilde geen risico nemen”, zegt de directrice. “Achteraf gezien was het echter niet nodig geweest. Bij deze wil ik ook de vele ouders, grootouders en andere bezoekers van ons uniek tuinfeest danken voor hun bezoekje aan de schooltuin!”

De reacties waren alvast heel positief. “We mochten van iedereen horen dat we echt uniek zijn”, besluit een terecht trotse Dorine Feryn. “Welke basisschool in de wijde omgeving kan genieten van zo’n grote, prachtig aangelegde tuin? Onze oogappels alvast wel!” (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier