Waregemse voetbaltalentjes krijgen training van Gella Vandecaveye

Redactie KW

Voormalig judoka Gella Vandecaveye kwam dinsdag een demotraining geven aan een groep leerlingen van de Soccer School uit Waregem.

In de sporthal van Kruishoutem wachtte ex-topjudoka Gella Vandecaveye de jongeren dinsdag op om haar vierde en laatste training van de eerste reeks te geven. Onder het oog van directeur Thomas Caers van de Soccer School en zijn assistenten deden 21 jonge voetballertjes hun intrede. De jongeren, die via de Soccer School sowieso al gewoon zijn op blootsvoets te trainen, verschenen uiteraard ook zo op de judomat.

“Dit is een goeie groep die veel heeft geleerd”, zegt Gella. “Ergens is het wel, althans voor jonge voetballers, pionierswerk als je het voetbal wilt integreren in andere sporten. Bij Ajax Amsterdam doen ze dit echter al jaren.”

Waregemse voetbaltalentjes krijgen training van Gella Vandecaveye

“We kunnen enkele oefeningen wel zelf geven, maar als je het in de totaliteit bekijkt, dan geven de trainingen van de ex-topjudoka wel een meerwaarde”, vindt Thomas Caers. “We kiezen voor de nieuwe sporthal van Kruishoutem omdat qua accommodatie hier alles aanwezig is om dergelijke trainingen te geven.”

Op de foto met de medailles

Waregemse voetbaltalentjes krijgen training van Gella Vandecaveye

Sofian Daif (11) is één van de spelertjes. Net als zijn jonge collega’s heeft hij er zin in. Hij werd ontdekt in Genk. Eerder had hij nooit dergelijke trainingen gekregen. “Het is wel leuk dit te mogen doen”, zegt Sofian. “Ik heb bijvoorbeeld ook geleerd dat het best is om je na een kopduel gewoon te laten vallen. Ik heb er nochtans nooit aan gedacht voetbal eventueel te wisselen met judo. Vraag mij echter niet naar de vroeger door Gella Vandecaveye geleverde topprestaties als judoka. Dat is van voor mijn tijd.”

Geen nood: Gella heeft zowaar haar in de Olympische Spelen gewonnen zilveren en bronzen medailles meegebracht. De jonge spelertjes kijken er naar, hangen ze even rond de hals, laten een foto maken. De oogjes glinsteren.

(RMN – Foto’s HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier