Waar blijven de paaltjes aan het Sint-Lodewijkscollege in Kristus-Koning?

Voorlopig leidt verkeersclown Fieto nog alles in goede banen. © Benny Proot
Redactie KW

Na maandenlang aanslepen legt schepen van Onderwijs Pablo Annys het voorstel om paaltjes te plaatsen op het schoolplein voor aan het schepencollege.

Schepen van Onderwijs Pablo Annys verzekert het Sint-Lodewijkscollege in Kristus-Koning dat er een Schoolstraat komt in september. Dit initiatief kwam er op aandringen van de ouderraad van de school en gemeenteraadslid Sandrine De Crom. Zij vinden de schoolomgeving onveilig, omdat er langs drie kanten van het schoolplein lukraak wordt geparkeerd.

Behalve het voorstel voor de komst van een Schoolstraat, deed de ouderraad nog enkele andere voorstellen, zoals het plaatsen van een aantal paaltjes parallel met de straat. Dit zou een voorlopige oplossing bieden voor de onveilige situatie aan de schoolomgeving. Zo zou het plein in twee stukken worden opgedeeld, zodat enkel aan de straatkant kan worden geparkeerd. “De Schoolstraat komt er sowieso in september. En de paaltjes zullen er zo snel mogelijk zijn. Maandag, op het schepencollege, bespreken we op welke termijn die komen“, stelt schepen Annys.

ontevreden

Toch is gemeenteraadslid Sandrine De Crom niet tevreden over de aanpak van schepen Annys. “Er wordt nu langs drie kanten geparkeerd aan het schoolplein en dat is ronduit gevaarlijk. De ouderraad van de school vroeg daarom op 6 december 2017 in eerste instantie om een aantal paaltjes parallel met de straat te plaatsen, om het plein in twee stukken op te delen zodat slechts aan de straatkant kan geparkeerd worden. Daar luidde ook de vraag om een verkeersvrije strook te voorzien om de doortocht van het zebrapad tot aan de schoolpoort veilig te laten verlopen.”

“Meneer Annys verzekerde ons hier zo snel mogelijk werk van te maken en het voor te leggen aan het schepencollege. Ondertussen zijn we al maart en hebben we nog altijd geen paaltjes. In drie maand tijd werd dus niks ondernomen. Waar blijven die paaltjes”, vraagt Sandrine zich af. “Voorlopig leidt Fieto de verkeersclown gelukkig alles in goede banen tijdens de drukste momenten”, vervolgt het gemeenteraadslid.

Alle scholen

Volgens schepen Annys wordt er wel degelijk gevolg gegeven aan de oproep van de school. “Ik heb op inderdaad samen gezeten met de ouderraad. Er werd toen afgesproken dat ik het zou voorleggen aan het schepencollege. Dat zal ik komende maandag ook doen. In het schepencollege brengen we alle scholen van Brugge in één beweging aan bod, dat zijn er wel 20. Daarom dat er nu pas een gevolg aan wordt gegeven.” (LQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier