VTI Zeebrugge wint West-Vlaamse Scholenwedstrijd rond sanitair en verwarming

Redactie KW

Vrijdagavond 10 juni vond de prijsuitreiking van de West-Vlaamse Scholenwedstrijd sanitair en verwarming plaats. Vijf scholen namen deel aan deze editie.

Elke school monteerde in teamverband volgens de regels van de kunst een installatie met diverse toestellen en leidingen. Elke school kreeg een groothandelaar als peter, van wie hij alle nodige materialen gratis ter beschikking kreeg. VTI Zeebrugge werd laureaat van deze elfde editie. Zij kregen een waardebon van 550 euro en een muurplaat. De leerlingen kregen een gratis jaarabonnement op de vakbladen De Onderneming en ICS-Magazine. Op de tweede plaats eindigde VTI Waregem. Zij wonnen een waardebon van 500 euro. VTI Oostende kon de derde plaats verzilveren. Zij ontvingen een waardebon van 450 euro. VTI Ieper en VTI Kortrijk kregen elk een waardebon van 350 euro.

Voor de elfde keer organiseerde de Confederatie Bouw West-Vlaanderen deze unieke provinciale scholenwedstrijd om het beroep van installateur sanitair en verwarming in de kijker te plaatsen. Philippe Warlop, voorzitter van de werkgroep Afdeling Sanitair-Verwarming, vindt het een mooi initiatief om leerlingen te motiveren om in het vak te komen. “Bij deze scholenwedstrijd staat de samenwerking tussen de school en de ondernemingswereld centraal,” zegt hij. De installateurs sanitair en centrale verwarming hebben het al jaren moeilijk om hun vacatures ingevuld te krijgen. Meer jongeren moeten de weg naar deze studierichting vinden.

(ICK – Foto ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier