VTI werkt eyecatcher van een tafel uit voor ARhus in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van kenniscentrum ARhus vroegen ze aan social designer Anna Maria Cornelia om een tafel te ontwerpen waar de talrijke jongvolwassenen die ARhus bezoeken dan aan kunnen werken. Het VTI zorgde vervolgens voor de praktische uitwerking.

In opdracht van ARhus realiseerden social designer Anna Maria Cornelia en een aantal studierichtingen van het VTI Roeselare een eyecatcher van een tafel. Die zal tegen de eerste verjaardag van het open kenniscentrum, in het weekend van 21 februari, in het gebouw worden geïntegreerd. “Op de derde verdieping van ARhus tref je dagelijks talrijke adolescenten en jongvolwassenen aan. Ze maken er gebruik van de gratis wifi, de collectie of kiezen een plaatsje om in stilte te studeren”, vertelt directeur Yves Rosseel. “We wilden een leuke tafel voor hen, die communciatie, samenwerking en inspiratie combineert.”

Voor het ontwerp stond Anna Maria Cornelia in, zij woont nu in het Antwerpse, maar is afkomstig van West-Vlaanderen. Het VTI van Roeselare zorgde voor de praktische realisatie. “Het is onze ambitie om diverse projecten uit te werken met het onderwijs. Zo ook met het technisch onderwijs om zo de instroom in deze onderwijsrichting te verbeteren.”

Voor de blokkende medemens is het vooral een handig extraatje, er kunnen twaalf mensen aan de tafel zitten.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier