VTI Waregem verliest directeur aan kabinet-Crevits

Philip Demuynck is de tweede van links op deze foto van het directieteam van het VTI Waregem. © Foto VTI Waregem
Tom Van Houtte

De Waregemnaar begint op 19 september aan zijn nieuwe uitdaging.

“Philip Demuynck zal met zijn rijke ervaring zijn schouders zetten onder de modernisering van het secundair onderwijs”, klinkt het in een communiqué van het kabinet van Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits.

Demuynck is 56 jaar en studeerde Germaanse filologie aan de KU Leuven. In 1983 ging hij aan de slag als leraar Nederlands-Engels in het VTI in Waregem. In 1995 werd hij er adjunct-directeur. Tussen 2000 en 2003 was hij directeur van het toenmalige Heilig Hartinstituut in Harelbeke. In 2003 keerde hij terug naar het VTI in Waregem en werd er een jaar later algemeen directeur.

Ervaring in beleid vertalen

Philip Demuynck: “De voorbije 33 jaar heb ik met hart en ziel verschillende functies opgenomen in het beroeps- en het technisch onderwijs. Die ervaring kan ik nu in beleid vertalen, samen met het kabinet van minister Crevits. Ik ben ervan overtuigd dat de modernisering van het secundair onderwijs ervoor zal zorgen dat elke leerling de beste kansen krijgt.”

“Philip Demuynck is een ‘raspaard’ op het vlak van het beroeps- en het technisch onderwijs”, vindt minister Crevits. “Nu de modernisering van het secundair onderwijs door de Vlaamse Regering is goedgekeurd, volgt een periode van concretisering. Philip Demuynck zal hier mee een cruciale rol in spelen.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier