VTI Veurne verovert de wereld met fiets met uitschuifbare steunwielen

Redactie KW

Een fiets waarvan de steunwielen uitschuiven als de fietser dreigt te vallen. Met die uitvinding zijn de zes leerlingen van het derde jaar elektro-mechanica van het VTI in Veurne geselecteerd voor het Open Africa Championship in Zuid-Afrika.

“Elk jaar doet onze school mee aan de First Lego League. We haalden eind vorig jaar de eerste prijs op de regionale wedstrijd in Kortrijk. Het voorbije weekend strandden we op de zesde plaats tijdens de finale in Eindhoven,” zeggen de jongeren die de fiets in Lego hebben gebouwd. “Twee scholen die hoger eindigden, zagen de verre verplaatsing niet zitten, waardoor wij alsnog naar het kampioenschap kunnen.”

Het VTI opende vorig jaar zijn Lego Education Innovation Studio. Daar kunnen de eigen leerlingen maar ook basisscholen uit de regio technieken bijschaven door te bouwen met Lego. “We kijken telkens uit naar die lessen”, zegt Kiara, die samen met Gerben dinsdagavond hun uitvinding mocht voorstellen in ‘Bart & Siska’ op Eén.

Of de fiets ook echt op de markt gebracht zal worden, is niet zeker. “Een patent aanvragen is te duur. Bovendien is het niet de taak van een school om een uitvinding te commercialiseren”, besluit Frederick D’alleine van VTI Veurne.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier