VTI Tielt maakt tuimelwagen en leskoffer voor politiezone Riho

Leerlingen en directie van VTI Tielt overhandigden de leskoffer aan Rudy Cracco, commissaris van de politiezone Riho. (Foto Ronny Neirinck)
Redactie KW

Op vraag van Rudy Cracco, commissaris bij de politiezone Riho, maken leerlingen van het VTI Tielt een tuimelwagen en een leskoffer.

“De tuimelwagen van de federale politie is vaak niet beschikbaar”, zegt politiecommissaris Rudy Cracco. “Vandaar onze vraag aan het VTI Tielt om een tuimelwagen te ontwerpen en te produceren. Zo wordt meteen voldaan aan een van de basistaken van de politie : preventie op het gebied van verkeersveiligheid.”

De tuimelwagen zelf zal pas volgend jaar klaar zijn. “We overhandigen nu een leskoffer aan de politiezone Riho”, aldus Ward Vervaeke van VTI Tielt. “Die leskoffer kan worden ingezet tijdens uitlegsessies over het belang van de gordeldracht.”

Twee diavoorstellingen

Deze leskoffer bevat twee diavoorstellingen, de ene bestemd voor kinderen (10-14 jaar), de andere voor jongeren en volwassenen. “Aan de hand van de diavoorstellingen legt een agent uit hoe belangrijk het is om de gordel te dragen en om juist vastgeklikt in de wagen te zitten.”

VTI Tielt maakt tuimelwagen en leskoffer voor politiezone Riho

Daarna demonstreert een agent wat er gebeurt wanneer een wagen begint te tollen. Bij de leskoffer hoort ook een miniatuur-tuimelwagen. Zowel de diavoorstellingen als de miniatuur-tuimelwagen werden door de leerlingen van het zesde jaar Industriële wetenschappen ontworpen. Ze waren dan ook trots om deze aan politiecommissaris Rudy Cracco te kunnen overhandigen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier