VTI Poperinge stuurt alle ouders brief na drama met gepeste leerling Lars

Redactie KW

Het VTI in Poperinge heeft alle ouders een brief gestuurd waarin zijn maatregelen tegen pestgedrag worden opgesomd. De school doet dat woensdag, bijna twee weken nadat een 13-jarige leerling zich van het leven beroofde.

De brief opent met enkele steunwoorden gericht aan de ouders en de betrokkenen. “Onze eerste gedachte gaat uit naar de familie en mensen die hem nabij geweest zijn. Zijn overlijden heeft ons diep geschokt en betreuren wij ten zeerste. Wij beseffen dat een dergelijke gebeurtenis op iedereen van ons een grote emotionele impact heeft”, aldus de directie.

De school vertelt dat ze meteen alles in het werk heeft gesteld om iedereen zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden. In de huidige en vroegere klas van de jongen gebeurde dat zowel individueel als in groep. “Deze brief komt dus zeker niet te laat. De school moest in het begin zelf nog zijn weg zoeken, want ze waren gepakt door de situatie. Nu vonden ze het nodig om ook openlijk te communiceren naar alle ouders die betrokken zijn bij het VTI, naast alle actieve maatregelen die al werden genomen”, aldus Willy Bombeek van Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs die de school bijstaat.

De school laat weten dat ze elk pestgeval ernstig neemt en bespreekt met de cel leerlingenbegeleiding (CLB). Indien nodig wordt een individuele aanpak opgestart, voor zowel leerlingen als ouders. Het VTI laat ook weten dat ze pesters gepast aanpakken. “En in de toekomst zullen wij ons algemeen preventiebeleid verder optimaliseren en zullen wij blijven inzetten op een positief schoolklimaat”, klinkt het.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier