VTI Brugge start in 2019 met werken nieuwbouwcampus

We zien v.l.n.r. schepenen Franky Demon en Minou Esquenet, campusdirecteur Wim Vanhoutte, Jan Dieryckx van Scholen van Morgen en Jos Loridan, algemeen directeur VTI Brugge. © WK
Redactie KW

De nieuwe campus zal gebouwd worden op de voormalige Bombardiersite langs de Vaartdijkstraat.

De nieuwbouw, die bij de start van het schooljaar 2021-2022 de deuren zal openen, vervangt de huidige campus in de Boeveriestraat en zal een 800-tal leerlingen huisvesten. De bouwoppervlakte van de nieuwbouwcampus beslaat, naar boven afgerond, 17.500 m². “De voorstudie is afgesloten, alle randvoorwaarden zijn getoetst en het winnende ontwerp kreeg na verdere verfijning groen licht van het stadsbestuur en de Vlaamse bouwmeester. We zijn dus klaar om het project te realiseren”, aldus algemeen directeur Jos Loridan.

VTI Brugge kocht de site in 2009 van Bombardier. Voor het ontwerp van de nieuwbouw werden vijf architectenbureaus geselecteerd en uiteindelijk kwam de Nederlandse Van den Berg Groep als winnaar uit de bus. De totale kostprijs van het project bedraagt 37 miljoen euro, waarvan 70% gefinancierd door Scholen van Morgen.

(WKE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier