Vroegere Mistral wordt nieuw lokaal voor KLJ Oostrozebeke

De huidige bestuursploeg van de KLJ klinkt op het nieuw onderkomen. We herkennen v.l.n.r. Marie Verstraete, Ella Roobrouck, Matthias Claerhout, Jeroen Vindevogel, Mathias Vandesompele en Lien Huygelier. © Foto CLY
Redactie KW

De Oostrozebeekse KLJ heeft met zijn 80 leden eindelijk een nieuw onderkomen. Door de verkoop van het parochiaal centrum en de Mistral aan de gemeente was er plots ruimte vrijgekomen voor de KLJ, die boven de Mistral in zeg maar armoedige omstandigheden gehuisvest was.

Toen de verkoop van de Mistral een feit was, kreeg de KLJ de toestemming om te verhuizen naar het gelijkvloers, waar het vroegere café gevestigd was. Na anderhalf jaar grondig renoveren is het nieuwe lokaal nu klaar. Alleen de bestaande toog van de Mistral werd behouden, maar voor de rest werd het vroegere café heel gezellig ingericht en zit de KLJ weer voor jaren op rozen.

Mooi aanbod

“Maar liefst 25 jaar hadden we ons clublokaal boven de Mistral”, aldus bestuurslid Mathias Vandesompele. “Voor ons was dat geen gelukkige situatie, aangezien we voor elke activiteit voor een moeilijke verhuizing stonden. Toen het parochiaal centrum echter opeens werd verkocht, wisten we even niet waar we zouden belanden. Gelukkig werd de site opgekocht door de gemeente en kregen we het aanbod om te verhuizen naar het vroegere café.”

Klus zelf geklaard

“We kregen van de gemeente een mooi aanbod en mochten het café ombouwen tot een nieuw clublokaal, op voorwaarde dat we de meeste werken voor onze rekening namen. We dachten de klus zo vlug mogelijk te klaren, maar het heeft toch anderhalf jaar geduurd vooraleer de verbouwingen werden afgesloten. We hebben de keet voor een groot deel zelf opgeknapt en geschilderd, alleen een nieuw plafond en het sanitair werd door een firma geklaard. Al bij al zijn we heel gelukkig met deze nieuwe locatie met bijhorend terras. Bovendien biedt dit veel meer mogelijkheden voor een betere KLJ-werking.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier