Vrije Centrumschool in Marke start schooljaar met volledig nieuw sanitair blok en luifels

Redactie KW

Het project werd opgestart in 2010, de werken begonnen op 17 maart van dit jaar met de afbraak van het oude gebouw.

Directrice Christine Van Praet: “Het sanitair dossier omvatte de renovatie en nieuwbouw van het sanitair voor de lagere school, het kleutersanitair in de centrumafdeling en kleutersanitair in het Kleuterbos. Het sanitair van de lagere school was niet meer te renoveren. Buizen waren verstopt en het spoelsysteem werkte niet goed… We kozen dus voor een volledige nieuwbouw.”

In het nieuwe gebouw zijn de jongens- en meisjestoiletten volledig gescheiden. De jongenstoiletten hebben een digitaal systeem voor het spoelen: er wordt voor en na het plassen automatisch gespoeld. Er werd ook aan duurzaamheid gedacht: de lichten gaan automatisch uit en met het regenwater dat opgevangen wordt van de luifel en van de andere daken kunnen vier citernes van 10.000 liter gevuld worden om de toiletten te spoelen via een pompsysteem.

Ruimtegevoel

Onder de gloednieuwe luifel werd op veilige hoogte elektriciteit voorzien voor frietjes en andere festiviteiten. “Er is een doorgang met een poortje naar het dambord, waar leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar in een rustige hoek kunnen vertoeven. We hebben overal overzicht en een groot ruimtegevoel.”

De kleutertoiletten bevinden zich op dezelfde plaats. Er werd een gat in de muur van de grote peuterklas gemaakt om een verbinding te hebben met de kleutertoiletjes met douche, lavabo en verzorgingsruimte. Er is vanuit de gang ook toegang tot de nieuwe kleutertoiletten.

(EDB-foto BBM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 5 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier