Vrije basisschool van Pervijze beschikt voortaan over zelfgemaakte wilgenhut

© Foto EDP
Redactie KW

De vrije basisschool van Pervijze heeft sinds kort een wilgenhut bij de school, het resultaat van de bereidwillige inzet van het schoolteam, en enkele ouders met kinderen.

In de speelweide van de vrije basisschool staat sinds kort een wilgenhut te pronken. Een dagje handenarbeid in openlucht deden het schoolteam, samen met enkele ouders en kinderen deugd. Ze zijn dan ook trots op hun werk. “Het resultaat is een mooi, afgewerkt geheel waar onze schoolkinderen zeker nog veel plezier aan zullen beleven. Kinderen zijn nu eenmaal dol op speelhutten. Het is een ideale plaats om je te verstoppen, om even tot rust te komen, om er in hun fantasie een eigen wereldje te creëren”, zegt directeur Jef Maertens opgetogen.

Ook in klasverband zal de hut zeker gebruikt worden. “De wilgenhut is niet alleen een plek voor de kinderen om te spelen; ze kunnen er ook spelend leren. Een openluchtklas zonder dat er verplaatsingen bij te pas komen, is eens iets anders. Een wilgenhut leeft. De takken die in de grond steken, gaan wortelen en krijgen in het voorjaar blad. Seizoen na seizoen blijft hij doorgroeien en op de duur krijg je een afgesloten en overdekte ruimte die volledig uit natuurlijk materiaal bestaat. In elk geval kunnen de kinderen er nu al gebruik van maken. En als MOS-school gaan we er weer een stapje op vooruit”, besluit de directeur positief.

(EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier