Vrije basisschool in Pittem heet vanaf 1 september PIT

We zien directrice Kristien Goedgebuer (in het wit) samen met enkele bezoekers aan het schoolfeest. © Foto Nele
Redactie KW

Op zaterdag 2 juni vond het traditionele schoolfeest van de Pittemse vrije basisschool plaats. Net voor de optredens werd de nieuwe naam van de school bekendgemaakt. Voortaan spreken we van de school PIT.

Tijdens het voorbije schoolfeest was iedereen in feeststemming. Het schoolfeest werd tot in de puntjes voorbereid. Er vonden optredens plaats van de kinderen en verschillende hapjes werden aangeboden door de foodtrucks. Daarmee stopte het niet, want directrice Kristien Goedgebuer had heel belangrijk nieuws te vertellen. “Dit schooljaar werkten we met een kernteam en met het hele team aan de visie van onze school. Daarmee wordt bedoeld: waar staan wij voor met onze school, wie zijn wij, waar werken wij rond… We werkten rond vijf pijlers om de visie op te stellen. Voor elke pijler vertrokken we van kernwoorden en maakten we een visietekst per pijler. Vanuit de visietekst is een nieuwe naam voor onze school ontstaan. We kozen voor PIT.”

Een pittige school

De nieuwe naam werd betekenisvol gekozen. “Het legt onmiddellijk de link met onze gemeente en het doet ons denken aan pittig. We zijn dan ook pittig en we zitten vol energie, kracht en hebben zin in iets. Een pit verwijst naar een pitje, een steen waaruit iets groeit. Het ene groeit langzaam, het andere groeit snel. Het ene wordt groot, het andere blijft klein. We geven het voeding zodat het kan groeien. Zo is het ook met onze kinderen. We geven ze liefde, zorg, aandacht en leren ze iets bij zodat ze goed kunnen opgroeien. Het is dan ook af en toe eens nodig om een ‘PITstop’ te maken. Even tot rust komen, even een bezinningsmoment houden, even stoppen. We zetten het dan even op een laag pitje.”

School die groeit

“Als baseline kozen we voor ‘Groei!School’. Die groeischool verwijst uiteraard naar het groeien vanuit een pit. We werken dan ook met kernwoorden: leerplezier, ik jij wij, groeikansen, samenwerken en dialoogschool. Deze nieuwe naam wordt officieel opgestart vanaf 1 september. Nu is het nog eventjes de gesubsidieerde vrije basisschool Pittem. De naam wordt heel wat korter, maar ook krachtiger.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier