Vrije Basisschool Houthulst neemt afscheid van meester Dirk Hoorelbeke

Dirk Hoorelbeke neemt na 35 jaar afscheid van het onderwijs. (Foto ACK) © Annie Callewaert
Redactie KW

Na meer dan 35 jaar neemt Dirk Hoorelbeke afscheid van de Vrije Basisschool Houthulst. Hij kreeg een warm afscheidsfeest van zijn leerlingen en collega’s.

Dirk Hoorelbeke (58) is getrouwd met Marleen Vanraes en woont in de Broeders Xaverianenstraat in Houthulst. Ze hebben twee kinderen: Tine, die in Houthulst woont, en Tom, die naar Chili getrokken is. Dirk en Marleen hebben intussen ook twee kleinkinderen.

Roots

De carrière van Dirk begon in 1977 in Houthulst. “Maar net dat moment moest ik mijn legerdienst vervullen. Toen dat erop zat, was er in Houthulst geen plaats meer. Ik ben toen bij de Broeders Xaverianen gaan lesgeven, in de St.-Leoschool in Zedelgem. Dat was een fijne tijd, maar toen er na vier jaar opnieuw een plaats vrij kwam in Houthulst keerde ik terug, want hier liggen mijn roots. Ik was en ben nu nog altijd actief in tal van verenigingen, zoals De Woudfanfare.”

Dirk stond voor de klas in het eerste, derde en vijfde leerjaar, maar na een tijdje werd hij taakleraar. “Ik heb mij altijd bekommerd om de leerlingen met leermoeilijkheden die extra aandacht nodig hadden. Het doet onvoorstelbaar veel deugd als je die kinderen ziet vooruitgaan.”

(ACK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier