Voorlopig geen nieuwbouw Howest in Kortrijk

Howest deed afstand van de bouwvergunning, waardoor de hele procedure moet worden heropgestart. (GF) © GF
Axel Vandenheede

Hogeschool West-Vlaanderen doet afstand van de bouwvergunning die ze kreeg voor een nieuwe campus in de Graaf Karel de Goedelaan.

Howest had die vergunning gekregen van de provinciale deputatie. Enkele buurtbewoners tekenden daarop beroep aan, dat werd verworpen. Het actiecomité tegen de uitbreidingsplannen van Howest in Kortrijk trok uiteindelijk naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die zou volgende week een uitspraak doen, maar zover komt het dus niet.

Mooi project

“Howest doet afstand doet van de vergunning die verleend werd voor het bouwen van een nieuwe campus aan de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk”, stelt algemeen directeur Lode De Geyter. “Howest betreurt nog steeds het protest dat die buurtbewoners aangetekend hebben tegen het mooie project dat de steun geniet van het gros van de buurt. Howest heeft van bij het begin van het project de buurt altijd meegenomen in het verhaal. Er werd een bewonersdelegatie samengesteld en er vonden al verschillende buurtinformatievergaderingen plaats.”

Academiejaar 2018-2019

Lode De Geyter stelt nu dat de hogeschool met de intrekking van de vergunning andermaal de hand uitreikt naar de buurt. “We respecteren de rechtsgang en bekijken momenteel met ons bestuur hoe het dossier nu verder kan evolueren. Intussen hopen we nog steeds op een verzoenende en constructieve manier in debat te kunnen treden.”

Howest hoopt dat er de komende maanden een consensus kan worden bereikt, zodat de werken voor de nieuwe campus in het voorjaar van 2017 kunnen worden opgestart. “We streven ernaar om de nieuwe campus klaar te hebben tegen het academiejaar 2018-2019.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier