“Volwaardige kleuterklas in Gemeenteschool”

Redactie KW

De gloednieuwe kleuterafdeling in de Gemeenteschool gaat volgens onderwijsschepen Marc Bogaert (N-VA) op vrijdag 1 september van start met een volwaardige kleuterklas.

Deze reportage maakt deel uit van ons Dossier Weer naar school.

Tot september 2015 bood de Gemeenteschool slechts het vierde, vijfde en zesde leerjaar aan, terwijl de Vrije Basisschool kleuteronderwijs en het eerste, tweede en derde leerjaar aanbood. Dat was het gevolg van een akkoord uit het verleden tussen beide netten. De coalitie van N-VA, Open VLD en SP.A besliste evenwel om vanaf september 2015 ook het eerste, tweede en derde leerjaar aan te bieden in de Gemeenteschool.

Minimum 10 leerlingen

Doordat het leerlingenaantal tijdens de schooljaren 2015-2016 en 2016-2017 in de eerste twee leerjaren nogal pover uitviel werd beslist om vanaf september 2017 ook kleuteronderwijs aan te bieden om zo de doorstroom naar het eerste leerjaar te verzekeren.

“We kunnen met een gerust gemoed het nieuwe schooljaar aanvatten”, vertelt schepen van onderwijs Marc Bogaert (N-VA), “We kunnen immers van start gaan met één volwaardige kleuterklas en kunnen onze kleuterjuf meteen ook een jaar werkgelegenheid bieden. Cijfers kan ik nog niet geven, maar bij een volwaardige kleuterklas spreken we toch van een minimum van tien leerlingen.”

Kinderopvang

“De nieuwe gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang die we inrichten in de vroegere conciërgewoning van de Gemeenteschool is nog niet helemaal af”, vertelt de schepen verder. “De benedenverdieping is al afgewerkt, de bovenverdieping is dat nog niet helemaal. We willen kinderen en ouders evenwel niet voor drie weken naar de verder afgelegen vroegere locatie aan het voormalige station sturen en hebben gezorgd voor een oplossing waardoor de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 september meteen op de site van de Gemeenteschool van start kan gaan.”