Voltallig schepencollege van Poperinge ontvangt schooljongeren

De leerlingen uit het Sint-Franciscusinstituut op bezoek bij het schepencollege in het stadhuis. © MD
Redactie KW

Maandagnamiddag werden de schooljongeren van de tweede graad (derde leerjaar, lagere school) van de scholen Sint-Franciscus, Sint-Benedictus, de Kunstacademie en De Klimrank in de raadzaal van het stadhuis van Poperinge ontvangen.

De leerlingen stelden zelf een programma voor. Ze konden met al hun vragen en verzuchtingen terecht voor een voltallig schepencollege. De scholieren hadden het vooral over speelpleintjes, windmolens, minder belastingen, fietspaden, zwerfvuil en een groenere stad.

Juf Els Wemaere: “Het was de bedoeling om ons project voor te stellen aan de burgemeester en zijn schepenen. Lison en Sophie vertelden kort over het ontstaan en het opzet van het project vanuit de Kunstacademie. Cas en Arthur legden de naam van onze partij uit: POP-PRET staat voor Poperinge prettiger maken én Pret is ook prei in het Poperings. Op ons logo staan ook twee preien”, klinkt het.

“De burgemeester en het schepencollege gaven nog tips aan de kinderen hoe je goed campagne kan voeren”, zegt Ann Tillie, algemeen directeur van het lagere katholieke onderwijs in Poperinge.

Alle leerlingen riepen het voltallige schepencollege op om mee te stappen tijdens de optocht op vrijdag 20 april (tijdens de vrijdagmarkt) met start aan het stadhuis om 10.20 uur. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en de rest van het schepencollege zijn het kinderproject zeer genegen.

De leerlingen hebben ondertussen affiches gemaakt, een logo bedacht, een groot spandoek geschilderd, flyers en pamfletten gemaakt en een heuse verkiezingsspeech voorbereid.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier