Vlotjes varen op de Leie in Menen

De Klinke organiseert zaterdag opnieuw een vlottentocht. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Zaterdag dobberen opnieuw tientallen kinderen en jongeren op de Leie tijdens de jaarlijkse vlottentocht. “Het evenement is zo’n succes dat we veel mensen moeten teleurstellen. We klokken af op 16 ploegen, het absolute maximum”, zegt Simon Bulcaen van De Klinke.

Zestien ploegen, goed voor een 130-tal kinderen en jongeren. “Meer kunnen we echt niet toelaten. Wij moeten als begeleiders alle deelnemers in de gaten kunnen houden. De veiligheid van de kinderen gaat sowieso voor.” Anso Vandamme en Simon Bulcaen van Jeugdraad De Klinke staan zaterdag voor de tweede keer in voor de organisatie van de vlottentocht. “We willen er echt opnieuw een memorabele dag van maken. In eerste instantie hopen we dat alles goed en veilig verloopt.”

Alle jeugdbewegingen uit Menen en deelgemeenten tekenen sowieso present. “Het thema dit jaar is ‘Expeditie Robinson'”, legt Simon uit. “Om 9 uur komen de teams aan om voor het zwembad hun eigen vlot te bouwen. Pas om 13.30 uur worden ze effectief te water gelaten. Ook daar staan de deelnemers allerlei leuke opdrachten te wachten.” “Natuurlijk moet er ook een beetje competitie zijn: de ploeg die de meeste opdrachten tot een goede einde weet te brengen, krijgt een mooie prijs. Daarnaast is er ook een prijs voor het mooiste vlot”, pikt Anso nog in.

De Sluizenkaai, die sinds kort eenrichtingsverkeer geworden is, zal zaterdag grotendeels versperd zijn. “De vlottentocht is er niet enkel voor de deelnemers, ook bezoekers en supporters zijn zeker welkom. We voorzien een bar en een braadworstenkraampje. En nu maar hopen dat de zon er ook is”, besluit Simon met een knipoog.

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier