VLOOT schenkt defibrilator aan Mercatorinstituut Oostende

We zien v.l.n.r. Lars Van de Vijver en Tuur Vandervorst in de nieuwe overalls, directeur Johan Onraedt van VLOOT en directeur Jan Denys van het Maritiem instituut Mercator bij de defibrilator. © ML
Redactie KW

Tijdens het jaarlijkse kerstontbijt voor leerkrachten en leerlingen van het maritiem Instituut Mercator in Oostende schonk VLOOT een defibrilator aan de school.

“Daarmee wil VLOOT, als rederij van de Vlaamse overheid, nog eens de goede contacten benadrukken tussen de overheid en de school”, aldus Johan Onraedt, algemeen directeur van VLOOT. Wekelijks varen leerlingen van het Maritiem Instituut mee op vaartuigen van de overheidsrederij om hun kennis aan de praktijk te toetsen. VLOOT schonk ook een 20-tal werkoveralls aan de school. “Veel van onze leerlingen komen later ook bij VLOOT terecht”, zegt directeur Jan Denys. “Want zowel onze zeebouwers als VLOOT zelf hebben vooral nood aan scheepswerktuigkundigen.”

Op de Sirius, het nieuwe multifunctioneel vaartuig van VLOOT dat in januari in de vaart komt, wordt zelfs een leslokaal voor de aspiranten voorzien.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier