Vlekkeloze viering van ‘100 dagen’ in Ieper

We zien de wagen van het KTA bij aankomst aan zaal Fenix, waar het personeel van JOC en een aantal vrijwilligers voor het ontbijt zorgden. © EG
Redactie KW

Donderdagavond was er al een fuif in zaal Fenix en vrijdagochtend ging om 6.30 uur de karretocht van start, die ook weer eindigde aan diezelfde Fenix.

Daar kreeg iedereen een ontbijt, aangeboden door de stad, en was er een kort optreden. Daarna ging iedereen terug naar school. De viering van de 100 dagen verliep vlekkeloos, wat overigens al enkele jaren het geval is. Om alles wat veilig te laten verlopen, geldt vandaag een parkeerverbod tot 13 uur op een deel van het Minneplein en tot 11 uur in een deel van de Rijselstraat.

De gemeenteraad besliste eerder al dat nachtwinkels van middernacht tot 8.30 uur geen alcohol mochten verkopen, en de cafés mochten tussen 3 en 8.30 uur niet open zijn. Nog tot 1 maart is het bezit en gebruik van voetzoekers, bommetjes en ander vuurwerk verboden. De politie verspreidde flyers om de scholieren erop te wijzen dat voetzoekers wel degelijk gevaarlijk zijn. Wie wordt betrapt op het ontsteken van bommetjes, krijgt een administratieve geldboete van 60 euro.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier