Vlekkeloze editie van de 100 dagen in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De 100 dagen in Roeselare verloopt voorlopig erg rustig. Zowel donderdagavond als vrijdagmorgen werden er geen incidenten gemeld. “Het kwam wat traag op gang, maar nu zit de sfeer er goed in”, aldus Koen Verledens van de Jeugddienst.

De laatstejaars van de middelbare scholen in Roeselare vieren vandaag hun 100 dagen. Traditioneel beginnen ze er al aan op donderdagavond. “In het centrum was het vrij rustig en incidenten waren er niet”, aldus Koen Verledens van de Jeugddienst. “Op vrijdagochtend hadden we dan om 6 uur onze fuif op de Grote Markt met ontbijt. Die kwam traag op gang, maar uiteindelijk kwamen er toch 700 à 800 jongeren feest vieren.”

“Dat verliep zonder problemen, het zijn brave vierders dit jaar”, lacht hij. De laatstejaars liepen nog steeds massaal rond met vetstift op het gezicht, maar daar bleef het bij. Enkele jaren geleden werd er een nultolerantie ingesteld nadat enkele gebouwen en een combi beklad werden. “Ook hier zijn er nog geen problemen gemeld, het is een goede editie van de 100 dagen.” Vanavond is er nog een fluorescerende fuif op het Kerelsplein.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier