Vlaams minister Crevits investeert in zes nieuwe West-Vlaamse scholen

© BELGA
Redactie KW

Dankzij de btw-verlaging op scholenbouw kunnen er zeventien extra schoolbouwprojecten worden opgenomen in het investeringsprogramma Scholen van Morgen.

Dat meldt Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits. Bij de reguliere financiering komt nog eens 43 miljoen euro aan investeringsruimte vrij. Scholen van Morgen is een vorm van publiek-private saemenwerking en mikte op 165 nieuwe schoolprojecten in Vlaanderen, goed voor 200 gebouwen. Door de btw-verlaging van 21 naar 6 procent komt 160 miljoen extra investeringsruimte vrij.

“Hiermee kunnen 17 extra schoolbouwprojecten gerealiseerd worden”, verduidelijkt Crevits. “Er zijn zes projecten in West-Vlaanderen. Zo komen er nieuwe scholen in Izegem, Torhout, Brugge, Moorslede, Bredene en Wervik.” De herinvestering van de lagere btw op al goedgekeurde dossiers bood bovendien de kans om in kader van de begrotingscontrole te beslissen om de komende jaren telkens 10,6 miljoen euro extra te investeren in de bouw en vernieuwing van scholen.

En ook nieuw op te starten projecten zullen van het verlaagde tarief genieten. “Daardoor komt er in 2016 nieuwe financiële ruimte vrij in de bestaande kredieten om jaarlijks voor 33 miljoen euro bijkomende projecten voor nieuwe dossiers goed te keuren”, aldus Crevits. “De winst voor de scholen bedraagt nog eens 13 miljoen, samen goed voor 47 miljoen euro.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier