Vlaams Minister Bart Tommelein brengt bezoek aan afdeling van Howest in Kortrijk

We zien minister Tommelein bij burgemeester Vincent Van Quickenborne en coördinator van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen Ronald Bastiaens. © ICK
Redactie KW

Vlaams viceminister-president en Minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein (Open Vld) heeft op donderdagmorgen 1 september de Howest-bacheloropleiding Energiemanagement op de gemeenschappelijke campus van Howest en Ugent Kortrijk bezocht.

Hij maakte er kennis met de expertise van de hogeschool en de opleiding. De hogeschool en de minister bekijken nu hoe ze in de toekomst verder kunnen samenwerken. De bacheloropleiding Energiemanagement leidt studenten op om adviesfuncties op te nemen in het bedrijfsleven, een onderwerp dat met de stijgende energieprijzen leeft bij ondernemingen, organisaties en particulieren. De minister kreeg een rondleiding in het energielab, waar verschillende energiemethodieken opgesteld staan.

“Het belang van een degelijke opleiding in dit steeds veranderende landschap is cruciaal”, aldus Bart Tommelein. “Consumenten en bedrijven zoeken meer en meer naar de voor hen optimale manier om te verwarmen, isoleren, enzovoort. Als er dan goede jonge profielen op de arbeidsmarkt komen, die bedrijven en particulieren kunnen bijstaan bij die keuzes, dan kan ik dat alleen maar toejuichen.”

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier