Vives wil samenwerken met HBO5 en CVO

Redactie KW

Donderdag 12 juni tekenden 7 West-Vlaamse onderwijsinstellingen een samenwerkingsakkoord met Vives. Zij vormen nu samen de HBOVives.

De scholen die voortaan onder de vlag HBO Vives zullen vallen zijn CVO Hitek en CVO VSPW in Kortrijk, CVO Westhoek-Westkust Ieper, HBO5 Verpleegkunde Aleydis Waregem-Tielt, HBO5 Verpleegkunde IC Roeselare en HBO5 Verpleegkunde Leielandscholen Kortrijk. Vanaf volgend schooljaar zullen hun leerlingen ook een diploma ontvangen van HBOVives. In september starten in Kortrijk verder de nieuwe dagopleidingen marketing, elektromechanica en informatica.

De vraag naar HBO5-opleidingen is groot. Hogere beroepsopleidingen kan je volgen in dag- en avondonderwijs en vormen de tussenstap tussen het secundair (niveau 4) en een bacheloropleiding (niveau 6). De samenwerking van de scholen moet de bekendheid en de kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs ten goede komen en leerlingen vlotter naar hogere opleidingen doen doorstromen.

Het samenwerkingsverband is geen fusie, want alle scholen behouden hun eigenheid. Ze willen wel de krachten bundelen op het vlak van communicatie, kwaliteitszorg, studentenvoorzieningen en infrastructuur.

(JH – Foto Vuong Ha)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier