VIVES-studenten winnen Vlaamse award van BAAV en Busworld

De vier winnende studenten, Zoë De Groote, Kimberly Hessel, Dieter Staessens en Cédric Vanlerberghe, samen met docente Griet Vandenberghe en Jan Deman van BAAV. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Dinsdagavond ontvingen vier VIVES-studenten ‘Toerisme & Recreatiemanagement’ een prestigieuze award die ‘het beste autocarproduct’ beloonde. Het initiatief ging uit van BAAV, Katholieke Hogeschool VIVES en Toerisme Vlaanderen. De prijs bedroeg maar liefst 20.000 euro.

De vier laureaten werden gekozen uit 257 tweedejaarsstudenten van de vijf Vlaamse hogescholen die de Bacheloropleiding ‘Toerisme & Recreatiemanagement’ aanbieden en hebben het concept voor een driedaagse in elkaar gestoken waar vijftien bewoners van vzw De Kade uit Brugge de vruchten mogen van plukken.

Unieke kans

“Uiteindelijk is het uitgangspunt van deze wedstrijd het promoten van autocarreizen, de band met het onderwijs versterken én mensen met een beperkte mobiliteit een reis op maat laten beleven“, aldus BAAV-vertegenwoordiger Jan Deman. “In de laatste doelstelling zijn deze vier getalenteerde studenten ruimschoots geslaagd en wij zijn trots dat we de touroperators van morgen deze unieke kans kunnen geven om vakoverschrijdend te werken”, vertelde een trotse docente Ann Kestier van VIVES.

“Onze doelgroep valt sowieso vaak uit de boot als het over uitstapjes gaat”

Onze doelgroep valt sowieso vaak uit de boot als het over uitstapjes gaat, dus hebben we deze mogelijkheid met beide handen gegrepen”, glimlacht een tevreden Griet Vandenberghe die deze volwassenen met een fysieke, mentale, visuele en auditieve beperking helpt begeleiden. “De 20.000 euro gaat naar de begeleidingskosten en daadwerkelijke reiskosten van onze bewoners.”

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier