Vindt MNM (dankzij de dissectie van een hart) de strafste school van Vlaanderen in Kortrijk?

Redactie KW

Het Rhizo lyceum OLV van Vlaanderen is één van de 20 scholen die genomineerd zijn voor de titel van Strafste School van MNM, het thema was… de liefde.

De school kreeg op donderdagmiddag 21 april bezoek van een MNM-jury.

Tom De Cock, Tayana Beloy en Zaka kwamen op donderdag om 12 uur aan op Rhizo OLV van Vlaanderen in de Beverlaai. De leerlingen waren voor de gelegenheid gekleed in rood, blauw en wit, de MNM-kleuren en verwelkomden de jury van toen de MNM-wagens de Beverlaai inreden. De school kreeg welgeteld één uur om te bewijzen dat ze de titel van ‘Strafste School’ waard zijn.

De jury werd verwelkomd in het teken van de liefde. “Lyceum Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen korten we maar al te graag af als LOVV, wat ze uitspreken als ‘love’. Daarmee zijn we de enige liefdesschool in Vlaanderen“, vertelt directeur Franceska Verhenne.

De jury werd verwelkomd op een originele manier. “Ze moesten vertrouwen op onze verbondenheid als school, en we lieten hem over de leerlingen naar het podium dragen.”

Vindt MNM (dankzij de dissectie van een hart) de strafste school van Vlaanderen in Kortrijk?

De middag begon met een liefdesgedicht van op het gebouw en twee leerkrachten kwamen daarna met een rode roos voor de jury naar beneden. De school was bezaaid met hartjes met alle namen van de leerlingen en van de leerkrachten en medewerkers op. Verschillende lokalen werden bezocht. De jury ondervond heel veel liefde in de school, zoals een dissectie van het hart, de liefdesweg die in de gymzaal bezaaid was door hindernissen, de opname van een liefdeslied in de opnamestudio van Lab 21 en de liefde voor muziek door overal muzikanten op hun weg.

Het uur eindigde op de speelplaats met een apotheose waar het eigen gecomponeerd Rhizo-lied gezongen en gedanst werd en waar een band met leerlingen voor ambiance zorgde. De jury vertrok nadat ze een schoolselfie gemaakt hadden. De jury was alvast onder de indruk en wist wel dat het in Kortrijk straf zou zijn, maar liet niet in zijn kaarten kijken. De leerlingen en medewerkers van de school hopen dat ze volgende week de jury terugzien voor een waar festival, want dat zou betekenen dat ze strafste school geworden zijn.

(EDB – foto’s EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier