Vierdejaars van basisschool in Moorsele krijgen nieuwe klassen in oud klooster

Paul Vermeersch en Connie Claerhout, directeurs van Basisschool Moorsele, zijn heel blij dat de werken eindelijk begonnen zijn. (Foto KHM)
Redactie KW

De eerste fase van de verbouwingswerken aan het klooster in de Rozenstraat is gestart. Het gebouw krijgt een nieuw dak terwijl het aan de binnenkant volledig gestript wordt. Directeur BAMO Paul Vermeersch licht de plannen toe.

“De vierde klassers krijgen nu nog les in gebouwen van BuLO De Waterlelie. Het is de bedoeling dat we in het oude kloostergebouw drie klassen voor onze vierdejaars inrichten”, opent Paul Vermeersch. Hij vertelt dat het project om het klooster tot klaslokalen om te bouwen al een tijdje geleden gestart is. De vorige directeur startte het dossier in 2014 op: “In de eerste fase wordt het dak volledig vernieuwd en wordt het gebouw aan de binnenkant volledig gestript. In een volgende fase zullen er klassen ingericht worden. Het wordt echter wachten op de goedkeuring van dit dossier om met die werken te kunnen starten.”

Directeur Paul Vermeersch geeft mee dat de verbouwingswerken deel uitmaken van een masterplan om de school te renoveren. “Om subsidies te krijgen, moet elk deel apart aangevraagd worden. De werken zullen dus allicht over twee schooljaren gerealiseerd worden.”

De afbraakwerken hadden niet echt grote gevolgen voor de lessen in Basisschool Moorsele: “Het kloostergebouw werd niet echt intensief gebruikt. De directeurs hadden er hun bureau, de zorgcoördinatoren hadden er hun leslokaal en bureau en er was een ruimte voor de naschoolse opvang.” (Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier