Vierde REO Rock lost de verwachtingen niet in

Het hoogtepunt van de avond was het optreden van The Stranglers. (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De vierde editie van REO Rock sloot zaterdagavond af op een kleine 1.000 bezoekers, een pak minder dan verhoopt.

Voor de vierde editie van het festival REO Rock in de REO Veiling in Roeselare werden kosten noch moeite gespaard om een mooie affiche samen te stellen. Met The Stranglers haalden ze een exclusieve act voor België. Er werd dan ook gehoopt op minstens 1.500 bezoekers, maar dat aantal werd bijlange niet gehaald. Zaterdagavond zakten een kleine 1.000 muziekliefhebbers af naar de veiling. Even veel als bij de vorige edities.

Dit jaar waren er zes groepen in plaats van vier en was het festival een stuk internationaler. “We merken dat de keuze om meer groepen te programmeren wel werd gesmaakt”, vertelt Rik Decadt van de veiling. “Jonge beloftevolle bands zoals King Hiss en John Coffey werden erg positief onthaald. Daarnaast deden nostalgische groepen zoals The Undertones, Bettie Serveert en The Stranglers meer dan hun duit in het zakje. Jammer genoeg is het moeilijk om boven die kaap van de 1.000 bezoekers te geraken.”

“De organisatie verliep feilloos, de mensen die er waren hebben zich flink geamuseerd en de affiche was top. We zullen dit nu even laten bezinken en bekijken dan wat de toekomst brengt”, besluit Rik.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier