VIDEO Zwarte Piet trouwt met juf Katrien, Sinterklaas strekt de beentjes op het dansfeest

Redactie KW

Zwarte Piet had de juf tijdens het sinterklaasbezoek vorig jaar ontmoet en was halsoverkop verliefd geworden.

Toen hij vorig jaar met Sinterklaas Snellegem bezocht, werd Zwarte Piet halsoverkop verliefd op juf Katrien Dejonghe uit het tweede kleuterklasje van basisschool De Loopbrug. “Eigenlijk durfde ik het niet te zeggen”, vertelt Piet. “Maar ik schreef wel heel veel brieven.”

En via die brieven ontdekten de kleine speurneuzen van De Loopbrug op welke juf hij verliefd was. “Hij stuurde allerlei tips, zoals een watje met mijn parfum. De kinderen gingen dan aan alle juffen ruiken om de juiste te vinden”, legt juf Katrien uit. “Piet verklapte ook dat de juf van zijn hart 23 stenen groot was. Dus moesten de leerlingen alle juffen meten.”

En vandaag mocht Zwarte Piet van zijn baas Sinterklaas trouwen met de liefde van zijn leven. Hij gaf haar een dikke zoen op de wang om het huwelijk te bezegelen. En alle kinderen van De Loopbrug dansten mee op het feest. “Ik ben de gelukkigste man van de wereld”, glundert hij. “We trouwen jammer genoeg wel maar voor een dagje. Want ik vertrek morgen met Sinterklaas terug naar Spanje en juf Katrien blijft hier bij haar klasje.”

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier